19 Μαΐου 2024
EnglishEnglishΕλληνικάΕλληνικά
Expand search form

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με παρουσία 40 χρόνων στην κερκυραϊκή κοινωνία η φιλανθρωπική οργάνωση Κάριτας Κέρκυρας, βασιζόμενη στην εθελοντική προσφορά των λίγων μελών της και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ιερέα π. Ρόμπερτ Ρέϊκλι, προσπαθεί να εξυπηρετήσει τις πολύπλευρες ανάγκες όσων διαβαίνουν το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες συγκαταλέγονται:

-Επισκέψεις στα Γηροκομεία (Καθολικό, Ορθόδοξο και του Δήμου Κερκύρας) όπου προσφέρονται ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής και εδέσματα, καθώς και ψυχαγωγία στους ηλικιωμένους.

-Επισκέψεις στις εγκληματικές φυλακές Κερκύρας, όπου ο ιερέας ασχολείται με την ποιμαντική των Καθολικών κρατουμένων και τη προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, τηλεφωνικών καρτών, τσιγάρων, γραφικής ύλης κλπ σε διαφόρους εγκλείστους.

-Διανομή ειδών ιματισμού, υποδημάτων, κουβερτών και παιχνιδιών, εντός και εκτός Κερκύρας (όπου ζητηθεί).

-Προσφορά ηθικής και υλικής υποστήριξης σε ενορίτες και όχι μόνο

-Διανομή στις μεγάλες εορτές πακέτων τροφίμων ή δωροεπιταγών (αξίας 40-50 ευρώ/έκαστη) σε άπορες οικογένειες.

-Χρηματική υποστήριξη (π.χ. εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, αγορά φαρμάκων και τροφίμων, εξόφληση ενοικίων, δικαστικών εξόδων ή και νοσηλίων εκτός Κέρκυρας σε έκτακτες περιπτώσεις) σε άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κυρίως Καθολικών ενοριτών ή ξένων υπηκόων που ζουν στο νησί και διαβιούν σε κατάσταση απορίας.

-Έξοδα μεταφοράς μεταναστών από τα κέντρα κράτησης της Κέρκυρας στα Ιωάννινα.

-Διοργάνωση μπαζάρ με ρούχα, βιβλία και παιχνίδια

ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ»

-Ιδρύθηκε το 1927 και οι εργασίες κατασκευής ολοκληρώθηκαν δέκα χρόνια αργότερα. Αρχικά, λειτούργησε μέσα στο χώρο της Κοινότητας και στη συνέχεια σε παρακείμενο χώρο της Ιεράς Μονής Μελιταίων Αδελφών Φραγκισκανών της Ιεράς Καρδίας του Ιησού από την Μάλτα (έτος ίδρυσης: 1862, έτος εγκατάστασης στην Κέρκυρα: 1907), οι οποίες έως σήμερα διαχειρίζονται το ιεραποστολικό αυτό ίδρυμα. Το 2007 πραγματοποιήθηκε η ριζική ανακαίνιση και η επέκταση του με δυνατότητα φιλοξενίας 40 ατόμων.